Illustrators

 

Douwe Kloosterman

Hallo, ik ben Douwe Kloosterman. Ik ben 33 jaar en woon in Woltersum. Een klein dorpje oostelijk van Groningen. Daarom wil ik nu eerst beginnen met het Gronings volkslied: “Van Lauwerzee tot Dollar tou… Nee grapje. Zo ontzettend nationalistisch ben ik nu ook weer niet. En trouwens: mijn roots liggen niet in Groningen maar in Friesland. Dat zit zo: mijn verre bet- overgroot opa leefde ergens in de 16e eeuw in Friesland. Tot dat hij werd verbannen naar Groningen omdat hij boter had gestolen. Een waargebeurd verhaal! Je mag me desondanks een rasechte Groninger noemen.

Naast de tekeningen die ik voor ‘Dikke Hamsters’ maak heb ik geboortekaartjes, kerstkaartjes, verjaardagkaartjes, trouwkaartjes, flyers, mokken en nog veel meer voorzien van mijn tekeningen. Het begon toen ik zes jaar was. Ik maakte een tekening van een paar rotsen, een waterval, een giraffe, palmbomen, een aap. Deze tekening maakte ik keer op keer. De tekening werd beter en ik begon indruk te maken op mijn vier zussen met het stukje handwerk. Dit motiveerde mij om door te gaan. Toen ik op de middelbare school zat tekende ik voortdurend tijdens de les. Mijn school carrière is dan ook niet om over naar huis te schrijven. Prima dus om hier bij ‘Dikke Hamsters’ over te vertellen.

Ik heb mijn MBO diploma Human Technology behaald toen ik 28 was. Hier ben ik best trots op hoor. Jammer alleen dat mijn eindverslag zowat herschreven moest worden door mijn vrouw vanwege spellingsfouten en dergelijke. Maar toen kreeg ik er wel een 8 voor!

Mijn hobby’s zijn: fietsen, hardlopen, tuinieren, koken, taarten bakken en klussen. Daarnaast zit ik op een koor. Ook ga ik 1 keer per week voetballen met de buurjongen en doen we andere ‘jongensdingen’.

Nu jullie zoveel over mij weten ben ik ook benieuwd wie jullie zijn. Laat daarom ook eens een berichtje achter en blijf volgen en liken! En als je iets ontworpen wilt hebben moeten we snel een kopje koffie drinken samen. Ik hoor het graag.

Groeten Douwe

Wilmee Battjes

Hallo! Ik ben Wilmee Battjes. Ik ben zestien jaar oud en zit in Havo 5. Het laatste jaar.
In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd creatief bezig. Ik teken, schilder en maak van alles en nog wat. Daarnaast schrijf ik soms verhalen, bedenk ik poëzie, spreek ik af met vrienden en lees ik allerlei boeken.

Ik heb een enorm grote liefde voor alles wat met kunst te maken heeft. Ik ben dan ook vaak in musea te vinden waar ik uren kan ronddwalen om inspiratie op te doen.

Dus dat ben ik, een vrolijke, christelijke creatieveling met een liefde voor mooie kleuren en vintage platenspelers.

 

Jouke van der Krieke

Muzikant, illustrator